Internet Load balancing

Internet Load balancing

Als het gaat om uw internetverbinding op kantoor, zijn er 3 primaire factoren waarmee u rekening moet houden:

  1. Betrouwbaarheid
  2. Prestatie
  3. Kosten

Voor de beste betrouwbaarheid en prestaties met de laagst mogelijke kosten, is een ideale aanpak om uw eigen WAN-internetverbinding (Wide Area Network) te ‘bouwen’ in plaats van een dure, vaak onbetrouwbare, enkele internetprovider.

Kies meerdere internetaanbieders, bij voorkeur een op DSL gebaseerde service (VDSL, ADSL, ADSL2 of ADSL2 +) en een bijvoorbeeld een kabelaanbieder (als Ziggo). U kunt ook overwegen om 3G / 4G (en straks 5G) draadloos toe te voegen voor de ultieme betrouwbaarheid. De keuze van verschillende netwerken verhoogd de betrouwbaarheid en uptime aangezien het gescheiden netwerken zijn.

Je kunt een paar aanbieders nemen en ze in een zogenaamde Link Load Balancer stoppen (load balancing firewall). Dit moet niet worden verward met een Server Load Balancer, omdat Link Load Balancers vrij eenvoudige netwerkapparaten zijn die uw verkeer kunnen verspreiden naar meerdere WAN-verbindingen (in dit geval uw DSL- en bijvoorbeeld Kabel lijn). De meest geavanceerde load-balancing-technologie is de Auto-adapting Broadband Bonding. Legacy Load Balancers zijn beperkt in termen van hun granulariteit van het splitsen van het verkeer omdat ze het verkeer op transportsessieniveau aggregeren, wat betekent dat uw internet niet sneller zal zijn met een sessie load balancer. Het kiest de één, of de andere lijn voor een verbinding.

Met moderne Broadband Bonding-firewalls werken de load balancing-algoritmen echter met een granulariteit van pakketten (soms zelfs kleiner dan pakketten) en passen ze zich automatisch aan uw WAN-koppelingen aan door het verzamelen van zelfs een enkele transportsessie. Dit betekent dat uw gebonden internet snel zal zijn; zo snel als de som van al uw internetlijnen.

Met de Broadband Bonding-benadering (internettaakverdeling op pakketniveau), wordt de WAN-internetverbinding alleen verbroken als alle internet providers tegelijkertijd niet werken. Dit biedt een zeer hoge beschikbaarheid voor uw kantoornetwerk. U wordt nu uw eigen meta-ISP met diversificatie, zelfs tussen verschillende internetaanbieders. Uw internetsnelheid is nu gelijk is aan de totale snelheid van uw verschillende internetlijnen. Zowel de prestatie- als kostenstatistiek is de hoogste die u kunt bereiken in vergelijking met een enkele internetservice van een enkele provider.

Door de hogere snelheid die op deze manier gerealiseerd kan worden kan er een mindere bandbreedte worden gekozen per aanbieder waardoor de gezamenlijke kosten dalen. Daarmee de router binnen no time terugverdient.