Loopt uw Office 365-abonnement ten einde? Geen zorgen!

Als uw Office 365-abonnement afloopt door het verlopen van uw abonnement of omdat u hebt besloten het op te zeggen dan heeft u nog steeds toegang tot uw diensten, toepassingen en klantgegevens! Het abonnement en daarmee de ook de gegevens doorlopen een aantal stappen voordat het abonnement volledig wordt beëindigd en de data wordt verwijderd.

Het is belangrijk op de hoogte te zijn van de verschillende fasen zodat er geen onnodige paniek binnen de organisatie ontstaat. U heeft namelijk de mogelijkheid om het abonnement bijvoorbeeld over te zetten naar een nieuwe afrekenmethode (abonnement) of, als u Office 365 wil verlaten, kunt u een back-up van uw gegevens maken voordat deze definitief worden verwijderd.

Office 365 voor bedrijven: abonnement levenscyclus

Deze levenscyclus laat zien wat u kunt verwachten wanneer uw Office 365 voor bedrijfsabonnement afloopt.

Opmerking: Klantgegevens, zoals gedefinieerd in de Microsoft Online Service Terms, hebben betrekking op alle gegevens, inclusief alle tekst-, geluids- of beeldbestanden die door- of namens de klant aan Microsoft worden geleverd via het gebruik van Office 365-diensten door de klant.

Wat zijn de opties als het abonnement op het punt staat te verlopen?

De Office 365-beheerder ontvangt een reeks meldingen via e-mail en via het Office 365-beheercentrum. Uw opties zijn:

Verlengen van het abonnement

  • Als er een creditcard gekoppeld is of een bankrekening dan staat automatisch verlengen geactiveerd. Verdere actie is dan niet nodig (tenzij u op een ander abonnement over wilt gaan). In dit geval wordt het abonnement automatisch verlengd op de datum van de automatische verlenging. Als de automatische verlenging is uitgeschakeld, kunt u deze altijd weer inschakelen.
  • Als u een Open Volume Licensing klant bent (Open License Program (OLP), Open Value (OV) of Open Value Subscription (OVS)) dan heeft u een prepaid abonnement van één jaar. U heeft dan de mogelijkheid om een nieuwe productsleutel aan te schaffen voor verlenging.

Laat het abonnement verlopen

  • Als u met een creditcard betaald of uw bankrekening is gekoppeld (via factuur) aan Microsoft en u wilt uw abonnement niet verlengen, schakel dan automatisch verlengen uit.
  • Als u een Open Volume Licensing klant bent (Open License Program (OLP), Open Value (OV) of Open Value Subscription (OVS)), kunt u uw abonnement laten verlopen zonder verdere actie te ondernemen.
  • Als u een Small Business Premium-klant bent en u prepaid Office 365 geactiveerd hebt via een productsleutel, kunt u uw abonnement laten verlopen zonder actie te ondernemen.

Advies nodig?

Als u niet helemaal zeker bent wat u op dit moment gebruikt of slimmer / goedkoper wil licenseren neem dan even contact op met Actendo
via 088-11 83 636 of sales@actendo.com