Microsoft Licentiereserveringen of License Reservations

Microsoft Licentiereserveringen of License Reservations

Licentiereserveringen (License Reservations) bestaan al enige tijd bij Microsoft. Met de toenemende populariteit van tablets en cloud computing dachten we dat het misschien tijd was om het onderwerp opnieuw te bekijken. Een ‘Licentiereservering’ is een bindende toezegging aan Microsoft, waarin staat dat de houder van een Enterprise (EA), Enterprise Subscription (EAS) of EA for Government-overeenkomst van plan is extra licenties voor gebruikers of apparaten te kopen voor producten die in het contract zijn opgenomen. Dit kunnen uitbreidingen zijn (nieuwe aankopen) of om bestaande (eeuwigdurende / perpetual) licenties over te zetten naar hun cloudgebaseerde tegenhanger. Klanten kunnen Reserveringen ook gebruiken om bestaande producten op te waarderen naar een hogere editie.

Door een licentiereservering aan te gaan, is de klant niet verplicht om een inkooporder te verstrekken of de aankoop te betalen tot de eerstvolgende True-up- of EA-verlenging (afhankelijk van wat het eerst komt). Het is belangrijk te beseffen dat de klant bij het voltooien van de reservering moet betalen voor alle gereserveerde producten, zelfs als deze niet zijn gebruikt / ingezet!

Tijdens het Reserveringsproces zal de beheerder een Gebruiksdatum selecteren, dit is de datum waarop het gereserveerde product kan worden gebruikt. Reserveringen kunnen niet worden gewijzigd, maar kunnen wel binnen 72 uur na de Gebruiksdatum worden geannuleerd.

Een “transitie” is het proces van het migreren van eindgebruikers van lokaal gebaseerde naar cloudgebaseerde producten. Veel transities brengen geen extra kosten met zich mee en resulteren in meer flexibiliteit en functionaliteit voor de eindgebruiker en minder IT-beheer binnen het lokale datacenter.

Raadpleeg de VLSC-gebruikershandleiding voor volledige instructies over het verkrijgen en activeren van licentiereserveringen.