Actendo start radiocampagne op BNR Nieuwsradio

Als onafhankelijke softwaregroothandel en licentiespecialist is Actendo al meer dan tien jaar toonaangevend binnen de ICT branche. Om onze naamsbekendheid verder te vergroten lanceren wij maandag 18 januari onze nieuwe radiocampagne op BNR Nieuwsradio.

Actendo staat u bij in het oerwoud van licentieprogramma’s en komt graag met u in contact voor een eerste kennismaking. Bel ons op 088 228 3636 voor een vrijblijvend telefonisch advies of mail naar sales@actendo.com

Nu beschikbaar bij Office 365: Office 2016 voor Mac

Een volgende stap met Office 365 is gemaakt. Office 2016 voor Mac* is nu beschikbaar binnen je Office 365 abonnement. Het nieuwe Office 2016 voor Mac is onmiskenbaar Office, speciaal ontworpen voor je Mac. Deze versie is geoptimaliseerd voor Retina schermen, wat je een prettige werkervaring biedt.

Office 2016 voor Mac binnen je Office 365 abonnement heeft het beste van twee werelden. Je hebt de vertrouwde Office programma’s lokaal geïnstalleerd op al je apparaten (plaatje). En omdat je je documenten online opslaat in OneDrive, reizen deze met mee. Waar je ook bent, te gebruiken op ieder apparaat, zonder verlies van opmaak.

Hoe zat het ook alweer met Office 365?
Met Office 365 beschik je altijd over de laatste volledige versies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher en diensten als Skype met 60 gratis belminuten. Bovendien ontvang je 1 TB online opslag en beschik je over telefonisch support. Office 365 is te gebruiken op meerdere pc’s, Macs, iPads, iPhones, Android-tablets en smartphones.

Een greep uit de nieuwe en verbeterde features in Word
Maak, bewerk en deel fantastische, professioneel ogende documenten. Met de allernieuwste ontwerp- en controlefuncties in Word wordt het maken van professionele documenten eenvoudig. In het nieuwe deelvenster Inzichten wordt relevante contextuele informatie op het web in Word weergegeven.

Via het tabblad ´Ontwerp´ kun je opmaak, kleuren en lettertypen in een document bepalen.

Krijg meer gedaan door samen te werken met behulp van ingebouwde functies voor het delen en controleren van documenten. Je kunt met meerdere personen tegelijkertijd aan hetzelfde document werken en opmerkingen in discussielijnen gebruiken om bij de betreffende tekst een gesprek te voeren.

Analyseer en visualiseer cijfers op nieuwe, intuïtieve manieren met Excel
In het nieuwe Excel voor Mac kun je cijfers omzetten in inzichten. Met de vertrouwde sneltoetsen op het toetsenbord en verbeterde invoermethoden, zoals ´Formulebouwer´ en ´AutoAanvullen´, werk je onmiddellijk productiever.

Excel help je ook je gegevens te visualiseren door grafieken aan te bevelen die het meest geschikt zijn voor uw cijfers en je snel de verschillende opties te laten zien. Met nieuwe ´Draaitabelslicers´ kun je patronen ontdekken in grote hoeveelheden gegevens.

Maak multimedia-presentaties en presenteer je ideeën met vertrouwen in PowerPoint
Ga vol vertrouwen naar je volgende presentatie. In de nieuwe ´Weergave voor presentator´ in PowerPoint worden de huidige dia, volgende dia, sprekernotities en een timer op je Mac weergegeven, terwijl het publiek op het grote scherm alleen de presentatie ziet.

Een nieuw ´Animatiedeelvenster´ helpt je bij het ontwerpen en afstemmen van animaties, en het verfijnen van diaovergangen voor een gestroomlijnd resultaat.

Het delen van je presentatie is eenvoudig en je kunt anderen uitnodigen om tegelijk aan dezelfde presentatie te werken.

Leg je ideeën vast in je eigen digitale notitieblok OneNote
Bewaar, deel en organiseer je ideeën met digitale notitieblokken die je op elk apparaat kunt openen. Vind items snel terug met een krachtige zoekmachine die je markeringen bijhoudt, je getypte notities indexeert en tekst in afbeeldingen en handgeschreven notities herkent. Vet, cursief, onderstrepen, markeren en bestanden, afbeeldingen en tabellen invoegen: maak je notities geheel naar eigen wens op.

Deel notitieblokken eenvoudig met vrienden, familie of collega’s zodat iedereen kan samenwerken aan reisplannen, huishoudelijke taken of werkprojecten.

Outlook – Blijf georganiseerd met een e-mail- en agendawerkwijze die snel is en er goed uitziet
Het beheren van uw e-mail, agenda, contactpersonen en taken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Het nieuwe Outlook voor Mac ondersteunt pushmail zodat je postvak IN altijd up-to-date is.

In de verbeterde gespreksweergave word je postvak IN automatisch rond discussielijnen ingedeeld. Je hoeft dus nooit meer te zoeken naar bijbehorende berichten. En in het nieuwe berichtvoorbeeld zie je de eerste zin van een e-mailbericht vlak onder de onderwerpregel, zodat je snel kunt bepalen of je het nu wilt lezen of later.

Aan de slag met Office 2016 voor Mac
Het installeren van Office 2016 voor Mac verloopt via enkele stappen. Indien je al een Office 365 abonnement hebt:

 1. Meld je met je Mac aan op je accountpagina www.office.com/myaccount
 2. Klik op installeren en vervolgens nogmaals op Installeren. Een installatiebestand wordt gedownload. Volg de aanwijzingen en accepteer de licentieovereenkomst
 3. Wanneer ‘De installatie is gelukt’ wordt weergegeven, klik je op ‘Sluit’. Via de Microsoft Office configuratieassistent kun je de productcode invoeren en je Office voor Mac installatie activeren
 4. Office 2016 voor Mac is nu klaar voor gebruik

Workshop Winstgevende Office 365 Migraties

SkyKick biedt met haar bekroonde ‘Office 365 Migratie Suite’ een efficiënte, schaalbare en winstgevende set van tools om uw klanten van Exchange, Google Apps, IMAP, etc. naar Office 365 te migreren.

Actendo is distributeur van SkyKick en nodigt haar relaties uit voor een exclusieve workshop op vrijdag 10 april bij Microsoft Schiphol waarbij u kennis kunt maken met Eric Jewett, Vice President SkyKick.

Tijdens deze hands-on workshop deelt Eric al zijn inzichten hoe u SkyKick kunt inzetten om met Office 365 en bijbehorende migraties meer geld kunt verdienen.

Agenda

13:15 – 14:00
Ontvangst en lunch

14:00 – 16:30
Introduction to SkyKick
Business Transformation Enabled by SkyKick
SkyKick demo
Hands-on Session
Q&A

Deelnemen? Nog enkele plaatsen beschikbaar, gratis registratie!

Windows 2003 Server support stopt, wat nu?

Op 14 juli 2015 eindigt de ondersteuning voor Windows Server 2003. Dat kan gevolgen hebben voor uw klanten. Loop geen risico en laat ons u vandaag nog adviseren over de mogelijkheden van een upgrade naar Windows Server 2012 R2.

Enkele maanden geleden waren er nog 2,7mio servers aktief in Europa, waarop het inmiddels al weer 13 jaar oude Windows Server 2003 draait. De verwachting is dat eenvijfde de deadline niet gaat halen. Een behoorlijk veiligheidsrisico als je bedenkt dat er in 2013 nog 37 ‘critical security patches’ zijn uitgebracht voor Windows 2003 Server.

Een enorme opportunity, maar wat biedt u uw klanten aan?

Windows Server 2012 R2 Essentials (WES 2012) is een aantrekkelijk alternatief, tenminste tot maximaal 25 users of 50 devices. Er is weliswaar een eenvoudig transitiepad, maar er dienen dan wel nieuwe licenties te worden aangeschaft. (Meer info)

WES 2012 ondersteunt volledige virtualisatie, net als de Windows Server Standard. Daar hoeft dus geen aparte licentie voor te worden gekocht als voorheen bij eerder versies van de Essentials Server of de Small Busines Server. (Meer info)

Tot de belangrijkste voordelen van WES 2012 behoren – behalve een zeer gebruiksvriendelijk dashboard en een lagere prijs – de Cloud en Office 365 integratie. Ook in grotere omgevingen. Denk daarbij aan Azure Online Backup, management van SharePoint libraries en het synchroniseren managen van Office 365 Users en Distribution Groups.

Het mooie is dat deze functionaliteit ook beschikbaar is bij Windows Standard Server (en Windows Server Datacenter) die je in een zogenaamde ‘essentials role’ kunt laten draaien. (Meer info)

Met een Windows Standard 2012 R2 kun je namelijk 2 Virtual Machines draaien. De ene VM in een Essentials Role en de andere gewoon in die van Windows Server Standard. De tweede VM kan zo worden ingezet voor beperkingen van de Essentials Server als hosten van Remote Desktop Services, een SQL, of Exchange Server.

En dat voor dezelfde prijs als die Windows 2003 server 13 jaar geleden!

Extra info: Upgrade nu naar Windows Server 2012 met extra hoge korting

Neem voor advies op maat of een scherpe offerte contact met ons op via sales@actendo.com of telefonisch op 088 228 3636.

Adobe vult Creative Cloud aan

Adobe heeft een Android-versie uitgebracht van de Creative Cloud app. Die overigens nadrukkelijk het label ‘preview’ heeft meegekregen.

Adobe presenteerde maandag op Adobe MAX 2014, de Creativity Conference, een groot aantal uitbreidingen van Creative Cloud, dat onder meer de programma’s Photoshop, Illustrator en Premiere Pro omvat.

Al veel langer was er een Creative Cloud app voor iOS, maar nu komt ook Android om de hoek kijken. Ook met deze app kunnen gebruikers bestanden van Illustrator en Photishop bekijken en beheren.

Ook heeft Adobe een proefversie aangekondigd van het ontwikkelpakket Creative SDK voor iOS. Toepassingen als Fabrika en presentatieapp Flowboard maken al gebruik van Adobe’s diensten. Een Android versie is in ontwikkeling.

Adobe heeft ook de Creative Cloud Capture Apps gelanceerd, een verzameling hulpmiddelen voor Photoshop (Mix, Sketch en Lightroom).

Tot slot start Adobe Creative Talent Search, dat creatieve professionals wereldwijd informeert over beschikbare banen bij topmerken en –bedrijven.

Voor meer informatie over Adobe producten, of een scherpe offerte, kunt u contact opnemen met Ted de Goey, certified Adobe specialist, via 088 228 3636 of sales@actendo.com

AutoCad LT 2015 Aanbieding

Introductie-actie: Symantec Backup Exec 2014

Symantec Backup Exec 2014 levert krachtige en flexibele dataprotectie. De nieuwste versie komt met additionele platform, virtuele en Microsoft applicatiesupport. Backup Exec 2014 ondersteunt nu volledig Windows Server 2012 (R2) en brengt (multi server) Job Monitor terug. Daarnaast volstaat 1 product voor zowel fysieke als virtuele omgevingen.

Nu 20% korting tot 30 juni 2014!

Voor meer informatie, offertes of bestellingen neemt u contact op met de salesdesk via 088 228 3636 of sales@actendo.com

Nieuwe features

Vernieuwde platform- en applicatieondersteuning:

 • Volledige ondersteuning voor Windows Server 2012 (R2)
 • Granular Recovery Technology (GRT) voor Exchange 2013 en SharePoint 2013

Verbeterde gebruiksvriendelijkheid en prestaties:

 • Monitor de status van alle back-up jobs vanaf één locatie
 • Back-up meerdere servers met een enkele job om back-upwerkzaamheden te vereenvoudigen
 • Verhoogde snelheid voor deduplicatie, Exchange en back-ups van virtuele machines
 • Verbeterde recovery snelheid

Snellere upgrades en naadloze migraties:

 • Kortere tijd voor upgrades en migraties van voorgaande Backup Exec versies

Meer informatie op de Engelstalige Symantec website.

Cyber Security Centrum: stop met Windows XP

DEN HAAG – 28 februari 2014

Stop met het gebruik van Windows XP. Dat adviseert het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) vrijdag, aangezien Microsoft op 8 april stopt met Windows XP. „Computers die na deze datum nog werken met Windows XP en die op enige manier verbonden zijn met de buitenwereld, zullen kwetsbaar zijn en blijven voor aanvallen van buitenaf”, aldus het NCSC.

Om hackers geen kans te geven, adviseert het NCSC consumenten en bedrijven over te stappen op een ander besturingssysteem. Als een hacker de computer weet te kraken door gaten in de beveiliging van het besturingssysteem, kan de inbreker bij gevoelige informatie als creditcardgegevens of e-mails.

Als voorbeeld van besturingssystemen waarop kan worden overgestapt, noemt de organisatie Windows 7 of Windows 8, Mac OS X of een Linux-gebaseerd systeem. „Maak in elk geval een back-up van alle gegevens die u niet kwijt wilt raken, voordat u begint met de installatie”, raadt het NCSC aan. Bij onduidelijkheden kan men het beste een specialist raadplegen.

Bedrijven moeten „direct actie ondernemen” als ze nog gebruikmaken van Windows XP.