Microsoft doopt Lync om tot Skype for Business

In de eerste helft van 2015 zal Microsoft zijn communicatietool Lync omdopen in Skype for Business. De nieuwe versie verenigt volgens Microsoft het beste van Skype en Lync in een nieuwe applicatie die het communiceren nog makkelijker moet maken. Dat maakte Gurdeep Pall, corporate vice president for Skype bekend in een blogposting op het Office Blog.

De nieuwe versie van Skype for Business bevat qua vormgeving verschillende elementen van zowel Skype als Lync. De bekende Skype-iconen zijn geïntegreerd, net als de ‘call monitor’ van Skype. Elementen van Lync, zoals het delen van content en telefonie zijn uiteraard ook behouden in de nieuwe versie. Skype for Business maakt het tevens mogelijk om met iedere Skype-gebruiker wereldwijd te communiceren. Zo wordt het voor bestaande Lync-gebruikers mogelijk om te (video)bellen met Skype-gebruikers.

Overname Skype

Microsoft nam Skype in 2010 over voor een bedrag van omgerekend 6 miljard euro. Het doel van de overname was destijds om de communicatietool te integreren in de diverse communities van de softwaregigant, waaronder gameplatform Xbox Live, Office-toepassingen en Microsoft Lync.

Uitrol

Skype for Business wordt vanaf begin 2015 uitgerold. Gebruikers van Lync server 2013 krijgen de beschikking over de nieuwe versie door een update naar Skype for Business Server te installeren. Gebruikers van Office 365 krijgen de update automatisch als onderdeel van het softwarepakket.