Windows 2003 Server support stopt, wat nu?

Op 14 juli 2015 eindigt de ondersteuning voor Windows Server 2003. Dat kan gevolgen hebben voor uw klanten. Loop geen risico en laat ons u vandaag nog adviseren over de mogelijkheden van een upgrade naar Windows Server 2012 R2.

Enkele maanden geleden waren er nog 2,7mio servers aktief in Europa, waarop het inmiddels al weer 13 jaar oude Windows Server 2003 draait. De verwachting is dat eenvijfde de deadline niet gaat halen. Een behoorlijk veiligheidsrisico als je bedenkt dat er in 2013 nog 37 ‘critical security patches’ zijn uitgebracht voor Windows 2003 Server.

Een enorme opportunity, maar wat biedt u uw klanten aan?

Windows Server 2012 R2 Essentials (WES 2012) is een aantrekkelijk alternatief, tenminste tot maximaal 25 users of 50 devices. Er is weliswaar een eenvoudig transitiepad, maar er dienen dan wel nieuwe licenties te worden aangeschaft. (Meer info)

WES 2012 ondersteunt volledige virtualisatie, net als de Windows Server Standard. Daar hoeft dus geen aparte licentie voor te worden gekocht als voorheen bij eerder versies van de Essentials Server of de Small Busines Server. (Meer info)

Tot de belangrijkste voordelen van WES 2012 behoren – behalve een zeer gebruiksvriendelijk dashboard en een lagere prijs – de Cloud en Office 365 integratie. Ook in grotere omgevingen. Denk daarbij aan Azure Online Backup, management van SharePoint libraries en het synchroniseren managen van Office 365 Users en Distribution Groups.

Het mooie is dat deze functionaliteit ook beschikbaar is bij Windows Standard Server (en Windows Server Datacenter) die je in een zogenaamde ‘essentials role’ kunt laten draaien. (Meer info)

Met een Windows Standard 2012 R2 kun je namelijk 2 Virtual Machines draaien. De ene VM in een Essentials Role en de andere gewoon in die van Windows Server Standard. De tweede VM kan zo worden ingezet voor beperkingen van de Essentials Server als hosten van Remote Desktop Services, een SQL, of Exchange Server.

En dat voor dezelfde prijs als die Windows 2003 server 13 jaar geleden!

Extra info: Upgrade nu naar Windows Server 2012 met extra hoge korting

Neem voor advies op maat of een scherpe offerte contact met ons op via sales@actendo.com of telefonisch op 088 228 3636.